maandag 9 oktober 2017

Verwerkingsopdracht 37 'Echte mannen eten geen kaas'

Verwerkingsopdracht 37 'Echte mannen eten geen kaas'

Auteur: Maria Mosterd
Jaar van uitgave: 2006
Titel: Echte mannen eten geen kaas. Vier jaar in handen van een loverboy.
Plaats van uitgave: Amsterdam
Uitgeverij: Van Gennep
Verwerkingsopdracht: 37 Mindmap

Doelgroep
Het boek 'Echte mannen eten geen kaas' is voor young adults met de leeftijd van 15 t/m 19 jaar. 

Beoordeling boek
Het is een heftig boek waarin het waargebeurde verhaal van Maria Mosterd wordt verteld. Ze beschrijft het deel van haar jeugd waarin ze in aanmerking is gekomen met een loverboy. Ze vertelt van begin tot eind. Hoe ze met hem in aanraking is gekomen en hoe ze aan hem ontsnapt is. Sommige gebeurtenissen beschrijft ze in detail. Ik denk dat het voor de doelgroep een heftig boek is, maar dat ze er wel veel van leren en dat het boek een soort 'reality check' is.

Beoordeling verwerkingsopdracht
Mindmappen vind ik een effectieve manier om nieuwe informatie te ordenen en te onthouden. Wanneer je mindmappen in de klas gebruikt kunnen leerlingen informatie op hun eigen manier verwerken. Ik zou er dan voor kiezen om de keuze aan de leerlingen te laten of zij op papier of op de computer willen mindmappen. Hiermee kan je voor een groot deel aansluiten bij de verschillende onderwijsbehoeften van de leerlingen.
Ook vind ik het een groot pluspunt van mindmappen dat het leuk is. Leerlingen ervaren het minder als het 'moeten' leren, maar zien het als iets leuks. Zij mogen namelijk plaatjes zoeken, tekenen, gebruik maken van veel kleuren en het hoeft er niet 'ordelijk' uit te zien.

Bron:
Mosterd, M. (2006). Echte mannen eten geen kaas. Vier jaar in handen van een loverboy. Amsterdam: Van Gennep.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten