dinsdag 24 oktober 2017

Reflectie verwerkingsopdracht 39 Verfilmd boek met de film vergelijken - Intouchables

Verwerkingsopdracht 39 van Michelle van der Laan

Filmtitel: Intouchables
Regisseur: Olivier Nakache, Eric Toledano
Verschijningsdatum: 2011
Plaats van uitgave: Breda
Uitgeverij: De Geus BV
Verwerkingsopdracht: 39 Verfilmd boek met de film vergelijken

Boektitel: Onaantastbaar
Auteur: Philippe Pozzo di Borgo
Jaar van uitgave: 2012
Plaats van uitgave: Breda
Uitgeverij: De Geus BV
Verwerkingsopdracht: 39 Verfilmd boek met de film vergelijken

Het boek Onaantastbaar is later uitgebracht dan de verschijningsdatum van de film. Dit komt omdat er twee delen in het boek zitten. Het eerste deel ‘De Tweede Adem’ is al voor de film uitgebracht. Het tweede deel ‘De beschermduivel’ is later uitgebracht. Deze twee delen hebben ze samen verwerkt in het boek Onaantastbaar.

Doelgroep
De doelgroep van het boek ‘Onaantastbaar’ is voor young adults. Op de site van lezen voor de lijst wordt aangegeven dat het ook voor de leeftijd 12 t/m 15 jaar een goed boek is. Op de site van kijkwijzer wordt aangegeven dat de film Intouchables is voor kinderen vanaf 12 jaar.












Mening
Het boek gaat voornamelijk in op de details van het leven van Philippe Pozzo di Borgo. Het gaat over vriendschap, het laat je nadenken over het leven. De film gaat voornamelijk over het leven van Philippe met Abdel (in de film wordt hij Driss genoemd) samen. In het begin moest ik erg wennen aan de stijl van het boek. Ik had gehoopt dat er veel humoristische stukjes van de film in voor zouden komen. Echter komt de pijnlijke en harde waarheid van het leven van Philippe aan bod.

Verwerkingsopdracht
Ik vind het een goede opdracht om aan leerlingen te laten zien dat een boek en een film nooit helemaal hetzelfde zijn. Dat komt bij deze titels duidelijk naar voren. Het boek moet gelezen worden om het leven van de hoofdpersoon tot in details te kunnen begrijpen. Hebben ze het boek niet gelezen dan zullen ze niet weten hoe het leven van Philippe eruit zag voor zijn ongeluk.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten