woensdag 25 oktober 2017

Verwerkingsopdracht 37 Mindmap – De belevenissen van een muurbloem



Verwerkingsopdracht 37 Mindmap – De belevenissen van een muurbloem


Titel                                De belevenissen van een muurbloem
Auteur                             Stephen Chbosky
Jaar van uitgave              2011
Plaats van uitgave           Amsterdam
Uitgeverij                        Prometheus
Extra informatie              Vertaling uit het Engels

Doelgroep boek
Ik ben van mening dat dit boek geschikt is voor lezers vanaf ongeveer 15 jaar. Het boek is door de warrige gedachtegang van de hoofdpersoon Charlie af en toe wat moeilijker te volgen. In dit boek is de psychologie van Charlie dan ook belangrijker dan het avontuurlijke.

Beoordeling boek
Het boek ‘De belevenissen van een muurbloem’ is origineel doordat het verhaal enkel bestaat uit brieven die Charlie aan de lezer schrijft. Dat maakt dat je direct erg betrokken raakt bij de hoofdpersoon. Het boek is daarnaast krachtig doordat verschillende moeilijke problematieken zoals seksueel misbruik en drugs op een geloofwaardige wijze naar voren komen. Het verhaal kan soms wat warriger overkomen op de lezer doordat je enkel informatie ontvangt uit de brieven die Charlie schrijft. De keerzijde is dat je juist op een hele mooie manier kennis maakt met de gedachtegang van een bijzondere, af en toe moeilijk te begrijpen,  jongen.

Reflectie verwerkingsopdracht en bruikbaarheid onderwijs
Het maken van een mindmap is makkelijk en sluit aan bij de modernere computertechnieken van deze tijd. De opdracht zal leerlingen aanspreken omdat ze op de computer met een programma aan de slag zullen mogen gaan. Het maken van een mindmap helpt bij het structureren van een boek op verschillende manieren. Zo krijg je op een ordelijke wijze een soort van samenvatting van het boek waarbij je kunt zien hoe bepaalde aspecten in een boek samenhangen. 



Chbosky, S. (2011). De belevenissen van een muurbloem. Amsterdam: Prometheus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten