donderdag 26 oktober 2017

Verwerkingsopdracht 27 Mindmap - Oeroeng

Titel: Oeroeng
Schrijver: Hella S. Haasse
Jaar van uitgave: 2014
Plaats van uitgave: Amsterdam
Uitgever: Querido

Doelgroep
Het boek is geschikt voor leerlingen vanaf 15 jaar. Op de site lezenvoordelijst.nl staat dit boek in de categorie 15 t/m 18 jaar. De leerlingen moeten inlevingsvermogen hebben en dat past bij deze leeftijd. De leerlingen hebben op deze leeftijd ook meer kennis over de geschiedenis en deze is wel deels noodzakelijk voor het boek.

Beoordeling boek
Het boek 'Oeroeg' is over het algemeen aangrijpend verhaal. Het heeft voor veel leerlingen een bepaalde herkenbaarheid. Vriendschap speelt bij jongeren een grote rol en dit verhaal geeft nog maar eens aan dat vriendschap ook van de een op andere dag over kan zijn.Je moet dus zuinig zijn op wat je hebt. Het verhaal kan soms wat 'kaal' overkomen. Ze heeft veel details in het boek weggelaten. Het einde had wat meer beleving mogen hebben. Dit komt nu emotieloos over.

Reflectie verwerkingsopdracht en bruikbaarheid onderwijs
Het maken van een mindmap is een gemakkelijke en overzichtelijke manier om een overzicht te krijgen van een boek. Het maken van een mindmap kan op papier of aan de computer. Veel leerlingen zullen kiezen voor de computer en dit is zeker een goede keuze. Tegenwoordig zijn er veel programma's waarmee je een mooi mindmap kunt maken. Zelf heb ik gekozen voor het programma i-mindmap. Als docent zou ik na het maken van de mindmap, de mindmap nog laten presenteren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten