zondag 22 oktober 2017

Reflectie verwerkingsopdracht 22 reclamefolder

Auteur: Mirjam Mous
Jaar van uitgave: 2009

Titel: Boy 7
Plaats van uitgave: Houten
Uitgeverij: Van Houten & Warendorf

Doelgroep boek
Boy 7 is een boek geschikt voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar. Thema´s als vriendschap en verraad zijn belangrijk in dit boek. Dit sluit goed aan op de belevingswereld van onze leerlingen. Soms is het boek een beetje abstract, dus dit vraagt wel enige capaciteit van de lezer.

Beoordeling boek

Boy 7 is een makkelijk te lezen boek. Ik had hem zelf vrij snel uit. Het is af en toe wat ingewikkeld door de flashbacks, maar hoe meer je leest, hoe makkelijker het wordt. Boy 7 is een spannend boek met bijzondere wendingen. Door deze spannende gebeurtenissen wil je het boek blijven lezen. Het is niet een realistisch boek, maar dit ook wel eens leuk om te lezen. In het boek gebeuren dingen die niet in het echt gebeuren. Althans nog niet.

Bruikbaarheid onderwijs 
Deze opdracht kan je zeker in het onderwijs gebruiken. Ik denk dat leerlingen graag creatief bezig zijn. Met deze opdracht kan dat zeker. Je kunt niet helemaal controleren of de leerlingen het boek hebben gelezen als zij een folder moeten maken, maar het daagt de leerlingen wel uit om creatief iets te ontwerpen. Dit ontwerpen zet de leerlingen ook aan het denken over de indeling van de folder. Wat is er belangrijk en wat laat ik weg?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten