woensdag 18 oktober 2017

Verwerkingsopdracht 2 - Iris Pennings - De reünie


Verwerkingsopdracht 2 – Quiz: Socrative

Titel: De Reünie
Regisseur: Simone van der Vlugt
Eerste druk: 2005
Uitgeverij: Anthos


Doelgroep boek
Ik vind het een typisch boek wat past onder de categorie Young Adult. Een boek dat valt tussen de jeugdboeken en de volwassenliteratuur, dit is ook te zien aan de schrijfwijze en de structuur van het verhaal. Het is qua schrijfwijze een pittig boek, maar zeker leesbaar voor leerlingen vanaf 15 jaar. Coillie (2007) beschrijft ook dat de spanning binnen deze romans te maken hebben met de innerlijke problemen en diepere levensvragen van de personages. Het boek bevat lege plekken die je als lezer zelf moet invullen en heeft een complexe structuur met verschillende verhaallijnen, niveaus en standpunten, typerend voor boeken met de doelgroep 15+.

Beoordeling boek
In het boek wordt gewerkt met flashbacks naar het verleden. Het verhaal begint met een verdwijning van een meisje, waarmee de spanning lan
gzaam wordt opgebouwd. Je wordt diverse keren op het verkeerde been gezet m.b.t. de dader, dit maakt het boek naar mijn mening interessant. Aan het einde van het boek vallen alle puzzelstukjes op zijn plek en weet je wie de dader is. Simone van der Vlugt heeft mijn voorkeur als schrijfster. Haar schrijfwijze vind ik prettig en lees vlot door haar boeken heen, zo ook bij dit boek. Ik vond het een spannende literaire thriller en raad hem zeker aan!

Beoordeling verwerkingsopdracht
De website www.socrative.com is praktisch en snel. Je hebt snel een account aangemaakt en kunt vlot aan de slag met maken van een quiz. Het is vergelijkbaar met de quizsite www.kahoot.com, hier ben ik bekend mee. Maar vond het interessant eens een andere te proberen. Je kunt middels deze quiz de boekkennis van de leerlingen op een speelse wijze ‘toetsen’ en vind dit dan ook een zeer bruikbare verwerkingsopdracht voor het voortgezet onderwijs.













Bronnen:
Coillie, J. van (2007),
Leesbeesten en boekenfeesten. Leidschendam, Biblion.
www.socrative.com https://b.socrative.com/teacher/#edit-quiz/30752729

Geen opmerkingen:

Een reactie posten