dinsdag 24 oktober 2017

Verwerkingsopdracht 36 Padlet - Hoe angst klinkt

Verwerkingsopdracht 36 Padlet - Hoe angst klinkt

 

Titel                                 Hoe angst klinkt
Auteur                             Hans Hagen
Jaar van uitgave               2012
Plaats van uitgave            Amsterdam
Uitgeverij                         Querido
Extra informatie               Gedichtenbundel

Doelgroep boek
Volgens de bibliotheek is dit boek geschikt voor lezers vanaf ongeveer 13 jaar. Ik sluit me hierbij aan. Verschillende gedichten vragen om een bepaalde mate van intellectueel vermogen. Zodoende denk ik dat de meeste gedichten voor veel leerlingen van de middelbare school geschikt zullen zijn.  

Beoordeling boek
De gedichtenbundel bevat een mooie verscheidenheid aan korte gedichten over diverse thema’s. Zo zijn er humoristische gedichten, triestere gedichten en gedichten die je aan het denken zetten. Enkele gedichten, zoals de gedichten over de laatste zware dagen van de moeder van de schrijver, vind ik minder passend in deze gedichtenbundel voor jongeren.

Reflectie verwerkingsopdracht en bruikbaarheid onderwijs
Het maken van een Padlet is makkelijk en sluit aan bij de modernere computertechnieken van deze tijd. Ik denk dan ook dat leerlingen graag voor deze opdracht zullen kiezen wanneer ze ook voor een verslag zouden mogen kiezen. Daarnaast is Padlet niet alleen een leuke opdracht voor leerlingen om te maken, de Padlet kan vervolgens op verschillende manieren worden ingezet in de klas. Zo kan een Padlet gebruikt worden als een presentatiemiddel, maar ook als korte introductie voor boekpromotie.




Hagen, H. (2012). Hoe angst klinkt. Amsterdam: Querido.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten