maandag 9 oktober 2017

Reflectie verwerkingsopdracht 16 flaptekst schrijven

Reflectie verwerkingsopdracht 16 flaptekst schrijven
Titel: Headshot
Schrijver: Vrank Post
Eerste druk: 2015

Doelgroep boek

Headshot is geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar. Het boek is vrij grof en de hoofdpersoon wordt bijna verkracht. Hierdoor is het boek nog niet geschikt voor eerste of tweede klassers.

Beoordeling boek

Headshot is een aangrijpend boek. Het leest makkelijk weg en is zeer geschikt voor jongeren. Het gebruik van straattaal zorgt ervoor dat jongeren zich met de hoofdpersonen kunnen identificeren. Het verhaal beschrijft zich in het perspectief van zowel Monica als Dylan. Hierdoor krijg je van beiden gedachtes door, dit maakt het verhaal erg sterk. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat het einde nogal te kort schiet. Het boek heeft een open einde, hierdoor kun je zelf bedenken hoe het verhaal af zou lopen. Dit vind ik jammer, omdat het bij dit verhaal passender zou zijn als het boek een ‘happy end’ zou hebben. Al met al is het een redelijk verhaal, dat snel wegleest en vol zit met spanning. Het einde zorgt toch voor een kater.

Bruikbaarheid onderwijs

Deze opdracht is naar mijn mening uitstekend geschikt voor het onderwijs. Ik denk dat kinderen het heel leuk vinden om een flaptekst te schrijven. Je moet het boek met de flaptekst proberen te verkopen. Het lijkt me wel lastig om een flaptekst te schrijven als je het boek niet zo goed vindt. Het aantal woorden van minimaal 200 zorgt ervoor dat het voor leerlingen haalbaar is. Echter test deze opdracht niet of kinderen het bo
ek daadwerkelijk gelezen hebben. Dan zou je de opdracht iets complexer en groter moeten maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten