zondag 24 september 2017

Verwerkingsopdracht bij het boek Feest! door Claudia Geurtsen

Auteur: Lydia Rood
Jaar van uitgave: 2011 (1e druk)
Titel: Feest!
Verwerkingsopdracht: 34. Quiz: Socrative

Doelgroep
Feest! is een d-boek, geschikt voor lezers vanaf 15 jaar. Het genre is young adult.

Beoordeling boek
Ik vind het boek een aanrader voor de bovenbouw van het VMBO. Het boek beschrijft een feest vanuit veel verschillende personen. Dit maakt het lastig om je echt in te leven in één van de personages. Maar het zorgt er wel voor dat jongeren zelf kunnen kiezen met wie zij zich het meest identificeren in het verhaal. Bijvoorbeeld met de nerd of met het populairste meisje van de klas.

Aangezien het boek een vrij heftig einde heeft vind ik het een grote meerwaarde dat er een alternatief slot beschikbaar is. Jongeren kunnen dit slot zelf opzoeken op internet.

Beoordeling verwerkingsopdracht
Ik heb gekozen voor verwerkingsopdracht 34, ‘de quiz Socrative’ omdat ik in de praktijk merk dat leerlingen quizzen heel leuk vinden. Ze kunnen de quiz via hun telefoon of I-pad spelen en er zit een competitie element in.

Socrative is een goede manier om te controleren of leerlingen het boek hebben gelezen. In één quiz kan je namelijk verschillende vormen van vragen verwerken, zoals multiple choice en open vragen. En jongeren krijgen tussendoor niet de kans om antwoorden op te zoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten